Следвайте Гласове в ТелеграмКато министър на туризма съм силно притеснена от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКато министър на туризма съм силно притеснена от
Коментари Харесай

Ресторантьорите поискаха оставката на министъра на туризма, тя ги призова да променят отношението си към клиентите

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Като министър на туризма съм мощно обезпокоена от сигналите, които Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпраща към българските консуматори, декларира Зарица Динкова в позиция, публикувана до медиите от Министерството на туризма. 

Вчера, във връзка със станалия изключително известен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалата стихия от реакции в обществените мрежи, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще съдят клиента на заведението, който си разреши да повдигне въпроса за противоречивата комерсиална процедура., напомня министърът.

Напомням, че обществото, против което тази асоциация намерено застава беше, и до през днешния ден е толерантно към ресторантьорския бранш, който губеше пари и клиенти в първите месеци на пандемията. За да ги подкрепи, страната – респективно всички ние – се лиши от многомилионни доходи, които останаха в притежателите на заведения, показва министърът на туризма. 

Разбирам, че професионалните общности се основават, с цел да пазят групови ползи. Убедена съм, че бизнесът би трябвало да работи умерено и без непотребна административна тежест, само че не одобрявам, че това би трябвало да е за сметка на останалата част от обществото, отбелязва Зарица Динкова. 

" Сигурна съм, че в тази ситуация множеството членове на асоциацията не споделят позицията на своето управление. Неумелото ръководство на тази, а и на други сходни рецесии, нанася непоправими вреди върху имиджа на целия български туризъм ", счита министърът на туризма. 

Зарица Динкова приканва асоциацията на ресторантьорите да премисли цялостното си държание във връзка с клиентите си, както и към по-отговорно отношение към облика на българския туристически артикул.

В противоположен случай, ще ми е доста мъчно да защитя данъчните придобивки в бюджета за идната година, защото няма да мога да намеря причини и поддръжка за това в българското общество, отбелязва министърът на туризма. 

В отговор на позицията на министъра Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗД) желаеха оставката на Зарица Динкова. 

Според тях министърът на туризма Зарица Динкова е оповестила открита война на нашия отрасъл, показват в позицията си от през днешния ден двете организации. Те декларират, че след понижаване на Данък добавена стойност и окончателното привършване на рецесията с COVID-19, приходите от налози и осигуровки за техния бранш са се нараснали, а не са намалели. 

От 2019 година ни се постанова да участваме в ръководството на рецесии. Първо тази, основана от пандемията, а по-късно и от войната в Украйна. В момента ни се постанова да се оправяме с рецесии, в които непосредствено взе участие и даже основава страната и отрасловият ни министър, се отбелязва в позицията.  Според тях министърът даже не е направил опит да помогне за прекъсването на ремонтите и тировете по пътя към морето, вследствие на които туристите чакат в многочасови тапи. 

Двете организации осведомят още, че съгласно настоящо проучване на Евростат България е с най-евтините хотели и заведения за хранене в Европейски Съюз.

Ресорният министър би трябвало да се бори за по-добри условия за развиване на бранша, който обслужва, считат те. Според тях неналичието на опит в сектора обаче води до неверни решения, с които се заемат позиции, създаващи рецесии, които им се постанова да ръководят. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР